12-3-2011 ESTA jubileumweekend: nu opgeven
zaterdag 12 maart 2011
Zeeland

ESTA jubileumweekend: nu opgeven

In een prachtig kasteeltje in Aardenburg (Zeeland) vindt in het weekend van 12 en 13 maart 2011 het jubileumweekend plaats. 

=> mooi programma 

=> ontmoet ook Vlaamse collega's 
=> geef u nu op (via het login-gedeelte op deze site)

Voorlopig programma:

 

Zaterdag 12 maart 

 

11.00 en 14.00 Workshop Jacqueline Monnée
Jacqueline zal alle violisten en altisten middels hun instrument laten voelen welke zinnige tips en trucs ze geleerd heeft toen ze een aantal keren naar New York is geweest om bij Galamian lessen bij te wonen. Het gaat dan o.a. om spiccato, legato, vingers op de snaar zetten enz. Deze manier van "weten en voelen wat je studeert" kan op alle niveaus toegepast worden. Zij neemt in dit geval als uitgangspunt de  Dont etudes op. 37 (Vorübunge zu Kreutzer und Rode).

 

11.00 en 14.00 Workshop Annegret Mayer-Lindenberg

Annegret zal ons inwijden in het leren "vertalen" van een modern muziekstuk. Aan de hand van etudes van Garth Knox zal ze inzicht geven in de verschillende streektechnieken en andere specifieke zaken die in de moderne muziek gebruikelijk zijn.

Alle deelnemers kunnen aan beide workshops deelnemen. Deze workshops zullen, afhankelijk van het aantal deelnemers, meerdere malen gegeven worden.


ca 17.00 Johannes Jacobs, vioolbouwer met tips om de gang naar de vioolmaker voor onnodige zaken te verminderen


diner


20.00 Stijn Kuppens - lezing over Prokofjev


film: El Sistema: een revolutionair project 

Onder leiding van dirigent Gustavo Dudamel veroveren ze Europa met hun swingende concerten, de jonge musici van El Sistema. Dit revolutionaire educatieproject biedt kinderen uit achterstandsbuurten in Venezuela al 25 jaar de kans om zich door middel van muziek verder te ontwikkelen. Zondag 13 maart 


9.30 algemene ledenvergadering ESTA Nederland


11.00 Wieke Karsten: "Musiceren, studeren en het brein" 

Wieke Karsten ontwikkelde aan het Koninklijk Conservatorium een lesmethode om effectief te leren studeren, hierbij gaat haar interesse met name uit naar de rol van het brein in het proces van studeren en musiceren.

 

12.30 gezamenlijke lunch

 

13.30 uur vervolg presentatie Wieke Karsten

 

15.00 Qui van Woerdekom behandelt etudes van o.a. Wohlfahrt, Mazas, Dont voor de violisten en altisten met daarin specifieke streektechnieken die zich door de hele vioolliteratuur voortzetten.


15.00 Stefaan Craeynest: muziek met cd voor cellisten 

18.00 afsluitend diner voor alle aanwezigen