6-11-2011 Improvisatie met Tim Kliphuis
zondag 6 november 2011 11:00
Het Jagthuis te Nederhorst den Berg (bij Hilversum)

Improvisatie met Tim Kliphuis

Hoe leer je je leerlingen improviseren? Kom naar deze ESTA-dag met jazz-violist Tim Kliphuis! Ook voor altviolisten, cellisten en bassisten.


"The Art of Improvisation"

Violist Tim Kliphuis is wereldwijd veelgevraagd als workshopleider. Na zijn klassieke opleiding in Amsterdam en jazztoernees met o.a. het Rosenberg Trio, ontwikkelde hij een virtuoze crossover-stijl van klassiek, jazz en folk, wat hem optredens opleverde in Amerika, Canada, Zuid-Afrika en Europa. In zijn workshops gaat Tim middels improvisatie-oefeningen in op algemene muzikale thema's als de kadens, melodievorming, timing, dynamiek en geeft zo meer inzicht in de werking van muziek. Tims bestseller "Gypsy Jazz Violin" (Mel Bay) wordt wereldwijd uitgegeven, zijn vier jazzviool-dvd's en improvisatieworkshops kregen in Europa en Amerika lovende kritieken en The Strad publiceerde recensies en een artikel over zijn improvisatielessen aan klassieke studenten.

Tijd: 11u - 16u


Locatie: Het Jagthuis in Nederhorst den Berg, Middenweg 88. Voor routebeschrijving zie www.jagthuis.nl.

Voor wie met de trein komt wordt er een ophaalservice geregeld vanaf NS station Bussum Zuid en Breukelen. Graag bij aanmelding via deze website vermelden indien u daar gebruik van wilt maken.


Meenemen: eigen lunch en instrument