12-2-2012 Barry Green - Inner Game of Music
zondag 12 februari 2012 10:00
Amersfoort, muziekschool

Barry Green - Inner Game of Music

Esta-dag over de Inner Game, met Barry Green. Hoe vermijd je die stemmetjes binnen in je over twijfel, oordeel over goed en fout, verwarring, zodat je kunt luisteren naar de muziek die je speelt?


Barry Green

Barry Green is solobassist, auteur en muziekdocent. Hij geeft concerten voor schooljeugd en basworkshops en concerten over de hele wereld. Hij was 28 jaar lang solobassist van de Cincinnati Symphony en later van de California Symphony, en voormalig voorzitter van de Internationale Bassistenvereniging.

Hij heeft drie boeken op zijn naam staan over mind-body-spirit van uitvoerende musici. The Inner Game of Music (1986, met Timothy Gallwey) helpt musici om hun maximale potentie te halen in uitvoeren en leren, en er zijn meer dan 250.000 exemplaren van verkocht wereldwijd. Er is ook een Nederlandse vertaling van verschenen, onder de titel  Innerlijk musiceren.

Greens tweede boek The Mastery of Music, Ten Pathways to True Artistry (2003) bestaat uit interviews met 120 wereldberoemde musici zoals Joshua Bell, Dave Brubeck en Bobby McFerrin. Hierin beschrijft hij kwaliteiten voor topmusici zoals creativiteit, moed, vertrouwen, tolerantie, nederigheid, discipline en communicatie.

Zijn derde boek, Bringing Music to Life (2009) beschrijft drie technieken: adem, puls en beweging, die de muzikant helpen om zich te uiten door zijn lichaam. Dit boek is tot stand gekomen door samenwerking met de grote improvisatiecellist David Darling.


www.innergameofmusic.com

www.masteryofmusic.com

www.greenartsnetwork.com

 

The Inner Game of Music

Deze lezing/demonstratie gaat over het overwinnen van mentale obstakels voor uitvoering, studeren en doceren door het beheersen van de technieken van Opmerkzaamheid, Wil en Vertrouwen. In de sessie presenteert Green de concentratietechnieken en laat fragmenten van zijn Inner Game-dvd zien. Ook geeft hij live coaching van een aantal individuele deelnemers, en oefeningen voor de hele groep.

 

Bringing Music to life

Dit is een innovatieve verbeeldingsmethode die spirit en leven in de muziek brengt. Ook hier presenteert Green drie technieken: Adem, Puls en Beweging, die de muzikant helpen om in contact te komen met de inspiratie en het leven in de muziek, door zijn/haar eigen lichaam. Wees erop voorbereid om te imiteren, te dirigeren, te jammen, te bewegen en te grooven als je de muziek recreëert en tot leven brengt.

 

Mastery of Music

Deze workshop bestaat uit PowerPoint interviews met enkele van de 120 grote artiesten die Green heeft gesproken voor zijn gelijknamige boek. Luister naar wat Dave Brubeck, Joshua Bell, Bobby McFerrin, Frederico VonStade, Eddie Daniels en soulzangeres Nnenna Freelon te vertellen hebben over creativiteit, passie, moed, vertrouwen, tolerantie, nederigheid, discipline en communicatie.


Het programma:

 

10.00   Algemene Leden Vergadering

11u      Inner game of music

13u      lunchpauze

14u      Bringing music to life & Mastery of music

circa 17.30u  einde

 

Deze dag vindt plaats op zondag 12 februari, aanvang 10.00u in de muziekschool van Amersfoort, Zuidsingel tegenover nr 15, ca 15 minuten lopen vanaf het NS station Amersfoort CS. 


Meenemen

Lunchpakket, koffie-automaat aanwezig


Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze website door in te loggen. Onder het kopje Voor Leden vindt u het aanmeldingsfromulier.

De dag is gratis voor ESTA-leden. 


Overige belangstellenden die geen ESTA-lid zijn betalen aan de zaal € 25,- of  € 20,- (studenten). Dit bedrag is inclusief ESTA-lidmaatschap/begunstiger 2012. Zij kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen aan: