maandag 14 augustus 2017
Orvelte (Drenthe)

Strijk-er-op-los dagen 2017 van 14 t/m 17 augustus met bijscholing dirigeren


Van 14 t/m 17 augustus zal er voor de 2de keer de Strijk-er-op-los dagen georganiseerd worden door ESTA-NL.


Er is nog plek voor Cellisten!!!


In 2016 bestonden de dagen vooral uit kamermuziek maken.


Voor de 2de editie in de zomer van 2017 worden kamermuziek maken en bijscholing nadrukkelijk gecombineerd.


ESTA-NL is dan ook verheugd dat Michel Havenith zich bereid heeft verklaard om 4 dagdelen een dirigeercursus te geven speciaal afgestemd op strijkers en strijkensembles.

Deze dirigeercursus zal plaatsvinden op 15 & 16 augustus.


Dus zit je van 14 t/m 17 augustus niet op de camping in Frankrijk?


Kom dan naar Orvelte voor kamermuziek spelen en vooral ook de (bij)scholing dirigeren.


voor meer info of aanmelden stuur een mail naar: Tijdens de ESTA-dagen op 15 en 16 augustus verzorgt Michel Havenith een dirigeercursus die speciaal is opgezet voor leden van de ESTA. Muziekdocenten die in aanraking komen met het leiden van ensembles leren dirigeervaardigheden die zij direct kunnen toepassen in hun eigen praktijk.
De cursus bestaat uit vier sessies van elk drie uur (2 sessies per dag) en is geschikt voor deelnemers met en zonder dirigeerervaring. De cursus is 'hands on' van opzet: er wordt zoveel mogelijk praktisch gewerkt. De deelnemers (maximaal 8) fungeren hierbij zelf als 'oefenensemble' tijdens de cursus.

Het repertoire (voor strijkers) is toegesneden op het aanleren van de noodzakelijke dirigeervaardigheden en sluit zoveel mogelijk aan op de praktijk van de deelnemers. Tijdens de cursus worden video-opnames gemaakt en met de deelnemers geëvalueerd.

Michel Havenith heeft een lange staat van dienst als dirigent bij onder meer symfonie- en strijkorkesten. Hij leidde vergelijkbare dirigeercursussen voor vakmusici bij diverse muziekscholen in Nederland. In zijn lespraktijk Kleine steentjes muziektrainingen geeft hij uiteenlopende dirigeercursussen en individuele dirigeerlessen aan vakmusici en andere belangstellenden. Zijn ervaring in combinatie met het aanleren van vaardigheden, dirigeerbeurten en evaluatie tijdens de cursus zorgt voor maximale effectiviteit voor de deelnemers.