Een dag met Katharina Baker (Leuven)

Onze collega’s van ESTA Vlaanderen organiseren op 4 november een workshop van Katharina Baker in Leuven. Alle concrete informatie vind je hieronder!

Wie is Katharina Baker?
Katharina Baker is geboren en opgegroeid in Lübeck in Noord-Duitsland. Ze groeide op in een muzikale omgeving. Met viool als hoofdinstrument kreeg ze al gauw de kans om in orkesten mee te spelen of kamermuziek te spelen. Na haar studies, woonde en werkte Katharina een tijd in Stockholm, maar uiteindelijk ging ze met haar gezin in Ierland wonen.
Ze werkte er met veel enthousiasme in verschillende muziekscholen, maar in 2005 richtte ze er zelf ‘Coole Music’ op. Een bloeiende school waarin speelplezier & creatief musiceren centraal staat.

Wat komt ze doen?
Katharina Baker schreef 7 “Character Suites”. Ze vormen een collectie nieuw repertoire voor jonge strijkers, waarin heel wat verschillende stijlen, thema’s en technische niveaus aan bod komen. Ze zijn leuk materiaal om mee aan de slag te gaan met jouw leerlingen in ensemblelessen!
Met het instrument in de hand gidst Katharina Baker ons door haar kwartetten én ze laat ons proeven van haar methodiek aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden!
Het wordt een praktische workshop. We vragen om instrument mee te brengen!

ESTA Belgium Flanders organiseert deze workshop geheel gratis voor al haar leden én voor de leden van ESTA Nederland.
Voor niet-leden vragen we een toegang van 25€. Studenten die geen lid zijn kunnen deelnemen voor 10€.
We vragen bij aankomst gepast te betalen.

Praktische informatie: de locatie is op 600 meter van het station, en er is een parkeergarage vlakbij. De lunch zal ongeveer vallen tussen 13u en 14u.
Broodjes en soep zullen te verkrijgen zijn.

Inschrijven kan via het formulier op deze link: https://goo.gl/forms/bGvfUqTNaViMoIJp2

Tot dan!
Het ESTA Belgium-Flanders Team

Ga naar actuele berichten