Nederlandse Bachvereniging zoekt jonge violisten

Nederlandse Bachvereniging zoekt jonge violisten(10-18 jaar) voor opname op All of Bach

Samen met het Nederlands Vioolconcours organiseert de Nederlandse Bachvereniging een bijzonder project:

in juni 2019 neemt artistiek leider en concertmeester Shunske Sato Bachs zes Sonates en Partita’s voor viool solo op voor allofbach.com. Rond deze opname organiseert de Bachvereniging in samenwerking met het Nederlands Vioolconcours een talentontwikkelingsproject voor jonge topviolisten die in Nederland wonen (10 – 18 jaar). Shunske Sato brengt zes violisten in twee masterclasses de fijne kneepjes van Bachs solorepertoire bij. Hij laat ze kennismaken met barokke speeltechnieken en stijlen. De jonge violisten spelen op hun eigen instrument, al dan niet aangepast, of op een instrument uit de collectie van het Nederlands Muziekinstrumentenfonds. Het Muziekinstrumentenfonds stelt ook barokstokken beschikbaar. Onder Shunskes leiding studeren alle zes de violisten elk een eigen deel uit een van de zes suites/partita’s in. Dit deel nemen ze op voor allofbach.com. Mocht je jonge violisten kennen die mee willen doen: aanmelden kan tot 28 februari via www.bachvereniging.nl/viool

Ga naar actuele berichten