ESTA weekend 30-31 maart

ESTA Nederland heeft twee internationale strijkonderwijs-grootheden uitgenodigd:
Rick Mooney (cello) en Simon Fischer (viool). Beiden zullen presentaties en workshops geven op
zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019.
De

programma’s van de twee dagen zijn niet hetzelfde, dus je kan ook twee dagen volgen, of je kan de ene dag naar Fischer en de andere dag naar Mooney. De pauzes zullen niet gelijk vallen dus de echte fanaten kunnen in hun pauze even bij de andere workshop gaan kijken…

Locatie beide dagen: Conservatorium  Amsterdam.

Aanmelden voor deze ESTA activiteit kan via info@estanederland.nl . Je kunt je voor één of beide dagen opgeven. Vermeld bij je aanmelding op welke dag(en) je wil komen en bij wie.

Prijs: Esta leden gratis
Niet-leden € 50,- per dag, studenten € 25,- per dag

 

Rick Mooney

schreef meerdere cellomethodeboeken en geeft over de hele wereld presentaties van zijn eigen methode en het Suzuki onderwijs. Hij is directeur van het National Cello Institute in Californië.

ESTA Nederland is zeer verheugd dat Rick helemaal vanuit Californië speciaal voor ESTA Nederland gedurende 2 dagen zijn cellokennis met ons komt delen.

Wellicht het bekendste celloboek van Rick Mooney is Position Pieces deel 1. Dit boek bestaat ondertussen al meer dan 20 jaar. Tijdens zijn lezingen op zaterdag en zondag zal hij dan ook niet dit boek presenteren maar juist de meer recentere boeken. De volgende 3 boeken komen aan bod: Position pieces 2 & Double stops & Thumbposition 2. Vergeet niet om je eigen boeken mee te nemen!

Daarnaast zal hij ook 2 cello-methodiek presentaties geven. Op zaterdag meer toegespitst op Suzuki en op zondag meer in het algemeen.

Het voorlopige programma:

Zaterdag:
*Double stops & Position pieces 2
*Suzuki for the cello & Suzuki in general

Zondag:
* Cello topics (beginning, vibrato, shifting, thumbposition)

*Thumbposition 2 & Position Pieces 2

Simon Fischer‘Pure technical gold’

Brexit of niet, Simon Fischer zit er erg mee in zijn maag en blijft hopen op een peaceful future! ESTA Nederland heeft deze violist en toppedagoog uitgenodigd voor het weekend van 30 en 31 maart. Hij komt ons twee volle dagen boeien met lezingen en masterclass in het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium.
Simon Fischer, inmiddels een fenomeen, wie kent hem niet? Hij schreef ‘Basics’ en ‘Practice’, twee geweldige, voor strijkers onmisbare boeken. In Basics wordt de viooltechniek haarfijn geanalyseerd en beschreven met talloze oefeningen. Het mooie is dat Fischer ook refereert aan andere pedagogen. Met zijn boeken krijg je dus ook al het goede van zijn voorgangers doorgegeven.
Het boek Practice bevat oefeningen voor alle aspecten van het vioolspel, aan de hand van fragmenten uit bekende vioolwerken. Het gaat onder meer over tempo, coördinatie, ritme, accenten, akkoorden, streken, studeren, optreden, vingers, trillers, vibrato en andere linkerhandtechniek – waar gaat het níet over? Studenten, jullie hebben het enorme voorrecht dat je deze boeken al tijdens je studie kunnen bestuderen. Meer nog: dat je Simon Fischer binnenkort in levende lijve kunt ontmoeten! En jullie niet alleen natuurlijk, alle violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten. Wil je je techniek op peil houden, een probleem analyseren én oplossen, wil je werken aan je toon, intonatie of ontspanning of zoek je een goede warming up? Je kunt terecht bij Fischer. Over diverse onderwerpen heeft hij ook aparte, dunnere boeken geschreven, zoals ‘Warming Up’ (“23 pages of pure technical gold” schreef The Strad Magazine), ‘Tone, Scales, Double Stops’ en ‘The Violin Lesson’. Daarnaast maakte hij de DVD’s ‘The Secret of Tone Production’ en ‘How to practise Warming up’ en arrangeerde hij orkestwerken van Purcell, Johann Strauss, Tsjaikovsky en Mendelssohn voor viool en piano.
Programma:
Gedurende de ochtenden van 30 en 31 maart zal Simon Fischer lezingen geven.
Zaterdag over Tone en Zondag over Intonation. Tijdens de middagen zal hij zijn ideeën illustreren aan de hand van master classes. Tussendoor zijn de boeken en DVD’s te koop. http://www.simonfischeronline.com
Simon Fischer on Tone Production

Ga naar actuele berichten