Improvisatieweekend met Tim Kliphuis

Improvisatieviolist Tim Kliphuis houdt op 11 en 12 mei een weekend over improvisatie voor strijkers van 14 tot 84 jaar, in De Glind. Kliphuis geeft in zijn workshops een toelichting op zijn recente boek Improvisation for Strings. Daarnaast zijn er workshops door de leden van het North Sea String Quartet, ieder met zijn of haar eigen specialiteit. Zo is violiste Karin van Kooten goed thuis in gypsy jazz en weet altiste Yanna Pelser veel over de resonantieleer. 

Er is de mogelijkheid om te blijven slapen, ook voorafgaand aan het programma (van vrijdag op zaterdag). Op de zaterdagavond is de kans groot dat de docenten een concert geven, met de mogelijkheid voor iedereen om mee te spelen. 

Meer informatie op de website.

www.improvisingstrings.com

Ga naar actuele berichten