Rick Mooney bij ESTA Nederland

De Amerikaanse cellopedagoog Rick Mooney schreef meerdere boeken die cellodocenten wereldwijd graag gebruiken om uit les te geven. Hij geeft over de hele wereld presentaties van zijn eigen methode en het Suzuki onderwijs. Rick is directeur van het National Cello Institute in Californië.
ESTA Nederland is zeer verheugd dat Rick helemaal vanuit Californië, speciaal voor ESTA Nederland, gedurende 2 dagen zijn cellokennis met ons komt delen.

Wellicht het bekendste celloboek van Rick Mooney is Position Pieces deel 1. Dit boek bestaat ondertussen al meer dan 20 jaar. Tijdens zijn lezingen op zaterdag en zondag zal hij dan ook niet dit boek presenteren maar juist de meer recentere boeken: Position pieces deel 2 en Double stops (op de zaterdag) en Thumbposition 2 (en weer Position pieces 2) op zondag. (Neem je eigen boeken mee.)
Daarnaast geeft hij ook twee presentaties over cellomethodiek: op zaterdag meer toegespitst op Suzuki en op zondag meer in het algemeen.

Het voorlopige programma:
Zaterdag
*Double stops & Position pieces 2
*Suzuki for the cello & Suzuki in general
Zondag:
* Cello topics (beginning, vibrato, shifting, thumb-position

Meer informatie over het gehele ESTA weekend vind je hier

Ga naar actuele berichten