Festival van de Viool

Violiste Sarah Kapustin verzorgt masterclass in Amersfoort

De Amerikaanse violiste Sarah Kapustin verzorgt op zondag 3 november een masterclass tijdens het Festival van de Viool in Amersfoort. Kapustin, onder meer eerste concertmeester van het Noord Nederlands Orkest en docent viool aan de Sweelinck Academie in Amsterdam, zal drie talentvolle violisten een ‘push’ naar voren geven.

De masterclass is bedoeld voor (jonge) talentvolle violisten die bijvoorbeeld bij de instudering van een stuk ergens tegenaan lopen. Ook inspireert de masterclass violisten om hun muzikale expressie als hoogste doel te stellen boven de technische uitdagingen van een stuk. Kapustin heeft over de hele wereld al veel masterclasses gegeven en weet als geen ander met veel enthousiasme en rake tips te inspireren en drempels te slechten.

Geïnteresseerde violisten kunnen in drie categorieën meedoen (tot 12 jaar, 12 -19 jaar en volwassenen). Voor de auditie kan een kort (en krachtig) afgerond geheel of een passage uit een langer vioolwerk worden ingestudeerd. Een selectiecommissie zal na de auditie op 12 oktober vervolgens drie violisten, in elke categorie een, uitkiezen voor de masterclass. Meer informatie over de selectieprocedure is te vinden op www.festivalvdviool.nl.

Het Festival van de Viool is een initatief van de stichting Mannenzaal in samenwerking met violiste Rossi Ovtcharova en Onno Weggemans. De eerste editie vindt op zondag 3 november plaats in onder meer de kapel/concertruimte van de Mannenzaal, Westsingel 47 in Amersfoort. Doel van het festival is geïnteresseerden van alle leeftijden nader kennis te laten maken met dit mooie instrument en met de veelzijdigheid van vioolmuziek.

Meer informatie over het programma van het Festival van de Viool en in het bijzonder de masterclass van Sarah Kapustin is te vinden op de website www.festivalvdviool.nl

Ga naar actuele berichten