Colourstrings Weekend met speciale korting

Binnenkort kun je als ESTA-lid weer met enorme korting deelnemen aan de driedaagse Colourstrings workshop. Tijdens het Kodály Masterclass-weekend in Den Haag er speciale aandacht voor de Colourstrings-methodiek. Deze methodiek voor strijkersonderwijs is ontwikkeld door de Hongaarse broers Géza en Csaba Szilvay. Zij zullen beide aanwezig zijn om 3 dagen les te geven. Deze speciale serie lessen begint al op vrijdag 16 november.

ESTA leden krijgen betalen voor 3 dagen slechts € 75 in plaats van € 250. Student-leden krijgen zelfs nog meer korting en betalen slechts € 30 voor deze driedaagse workshop.

Over een eerdere workshop schreef ESTA-lid Liesbeth Steffens het volgende:

“In november 2017 was Geza Szilvay een weekend op het conservatorium in Den Haag om een workshop te geven over zijn methode, de Colourstrings vioolmethode. Enthousiast gemaakt voor de Kodaly methode, (één van de pijlers van de Colourstrings), door een student van mij heb ik dat weekend zijn workshop gevolgd. Voor mij was de kennismaking met Colourstrings een ongelooflijke eye opener. Het werken vanuit de Kodaly filosofie – alles zingen met behulp van solmisatie – en dit omgezet naar het viool beginonderwijs, met eenvoudige liedjes die op allerlei mogelijke manieren en in allerlei posities op de viool worden gespeeld geeft zo veel vrijheid en plezier dat ik besloot me hierin te gaan verdiepen en te kijken hoe ik deze methode zou kunnen integreren in mijn bestaande privé lespraktijk.  (Ik geef altvioolles aan het conservatorium in Den Haag en heb thuis een aantal privé vioolleerlingen.)Een logische stap was het om dan de 1e fase teacher training te gaan volgen, die afgelopen augustus plaatsvond in Madrid.Het was een geweldige week! Behoorlijk intensief, met workshops over de eerste vioollessen en de fysieke begeleiding van de beginnende leerlingen (oefenen met/op elkaar!), workshops sol-fa zingen olv een Hongaarse pedagoge en een gedegen uitleg van alle Colourstrings boeken. Plus een paar Spaanse ‘voorbeeld-leerlingen’, die prachtig viool hebben leren spelen d.m.v. de methode van Géza. Géza is een super bevlogen vioolpedagoog, die zijn eigen inzichten heeft samengebracht met die van Kodaly, Suzuki en Paul Rolland. Het resultaat is een methode die helemaal van het kind uitgaat, met ontzettend leuke illustraties en spitsvondigheden om de volwassen muziektheorie in kindertaal weer te geven. Elk detail dat je maar kunt tegenkomen in het viool onderwijs is ondervangen en uitgewerkt in deze methode. Maar wat vooral opvalt is de grote liefde voor muziek en de wens deze op een vrolijke, toegankelijke en tegelijk solide manier te delen met kinderen.

Ik kan iedereen aanraden om kennis te maken met Géza Szilvay en zijn methode.
Voor mij is het in ieder geval een enorme verrijking en inspiratie!”

ESTA-lid Liesbeth Steffens (altviool docente aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag)

Tickets voor het Colourstringsprogramma zijn verkrijgbaar via de ticketshop van Muziek als Vak
(Kies voor het “Colourstrings” ticket, en dan voor het ticket van 75 of 30 euro).

NB: Vergeet niet om na aanmelding nog een mailtje te sturen naar info@estanederland.nl, zodat wij kunnen doorgeven dat je gebruik maakt van de ESTA kortingsactie.

Meer informatie en het complete programma voor het Muziek als Vak Masterclass Weekend is te vinden op de website van Muziek als Vak.

Aanmelden kan tot 1 November.

Speciale studentenactie
Ken of ben je een student, maar nog geen ESTA-lid? Meld je nu aan als student-lid en betaal voor de rest van 2019 slechts € 10 ipv € 29,95. Je kunt dan ook gratis naar de ESTA-ledendag, de Violendag, en met heel veel korting naar het Colourstrings weekend, en krijgt het inspirerende blad Arco gratis thuisgestuurd. Meld je nu aan via het aanmeldformulier op de website.

Ga naar actuele berichten