Nederlandse Viooldag 2019

Op zondag 13 oktober vindt de Nederlandse Viooldag 2019 plaats in het Utrechts Conservatorium, Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen aan de Mariaplaats. Een dag voor violisten, viooldocenten en muziekliefhebbers. Laat je informeren over deelname aan het Nederlands Vioolconcours 2020, schrijf je in voor masterclasses en workshops en kom genieten van prachtige concerten.

Masterclasses

Stephan Picard (Berlijn, docent van Niek Baar) geeft masterclasses aan violisten van 18-26 jaar. Peter Brunt geeft masterclasses aan violisten van 10-17 jaar. Voor beide masterclasses is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Toelating gebeurt op volgorde van inschrijving, dus wees er op tijd bij!

Workshops 

Meld je aan voor de workshops authentieke uitvoeringspraktijk van Shunske Sato (artistiek leider Nederlandse Bachvereniging), en laat je informeren over de verplichte nieuwe composities door Maxim Shalygin (Oskar Back), Vanessa Lann (Davina van Wely), Arnold Marinissen (Iordens B) en Trevor Grahl (Iordens A). Speciaal voor Oskar Back kandidaten komen de Performance coaches (Audrey Bolder, Jurjen Alkema en Desiree van Gelderen) vertellen hoe je je het beste op de Performance tijdens de halve finale kan voorbereiden. Of maak je eigen strijkinstrument met Jacob Plooij.
 
Voor docenten
Wieke Karsten geeft een workshop speciaal voor ouders en viooldocenten (gratis voor ESTA leden). En we sluiten de dag af met een concert met Shunske Sato, Stephan Picard, Peter Brunt en anderen.

Ga naar actuele berichten