ESTA-Stradivariusdag

Nieuw! de ESTA-Stradivariusdagen 

Ben je net begonnen met het bespelen van een strijkinstrument of heeft je (alt)viool/cello/contrabas jarenlang stof liggen happen?     Maar ook als je al jaren speelt en aardig wat ervaring hebt in samenspelen…

Dan zijn deze Stradivariusdagen echt iets voor jou. 

Voor deze verschillende doelgroepen wordt op dinsdag 14 januari 2020 de eerste Stradivariusdag georganiseerd door ESTA Nederland. Hoe leuk èn leerzaam is het om samen te spelen. Hoe prettig dat is om te doen met mensen van ongeveer hetzelfde spelniveau, dezelfde leeftijd, onder deskundige leiding en in een mooie omgeving, met lekker eten tussendoor, willen we jullie graag laten ervaren.

Bij Akoesticum in Ede hebben we de perfecte locatie gevonden. De speelruimtes zijn op het muziekmaken ontworpen, akoestisch perfect, uitstekende verlichting, goede stoelen en een ruime voorraad lessenaars. Het eten is er heerlijk, er is voldoende gelegenheid om te overnachten en de trein stopt (Ede-Wageningen) naast de deur. Overigens is er ook een groot parkeerterrein. 

Inschrijving voor deze dag is mogelijk als je een van onderstaande spelniveau’s hebt:

1) Strijkers-ensemble basisniveau
Deze dag is bedoeld als je pas kort geleden (op latere leeftijd) begonnen bent met een strijkinstrument te spelen of als je door omstandigheden de laatste tijd niet (meer) zoveel aan muziek maken bent toegekomen.Je hebt weinig of geen ervaring met samenspelen en je speelt snelle delen liefst langzamer. Het programma is dan ook heel eenvoudig. 
Gestreefd wordt om iedere groep te bezetten met meerdere deelnemers zodat jullie steun hebben aan elkaar.
Het samenspelen is het doel, niet het resultaat. 
De muziek zal ruim van te voren worden opgestuurd zodat je die mee kunt nemen naar de les. 
Tijdens deze dag zal dit ensemble geleid worden door een van onze professionele ESTA leden, de violist Marijn Drolsbach.
Het aantal deelnemers is beperkt en gaat op volgorde van aanmelden.Deelname is mede afhankelijk van een goede verdeling over de instrumentgroepen.

2) Strijkorkest basis +
Wil je graag in een strijkorkest willen spelen maar ben je daarvoor technisch (nog) niet ver genoeg? Met zorgvuldig uitgekozen repertoire kan je droom toch uitkomen. 
Van eerste violisten wordt verwacht dat zij de 1e t/m 3e positie kunnen spelen. 
De tweede vioolpartij zal zonder posities zijn. Wel met alle vingerstanden. 
Altisten beheersen alle grepen in de 1e positie.
Voor cellisten is de 1e t/m de 4e positie een vereiste. 
Dit basis+ strijkorkest zal geleid worden door een van onze professionele ESTA leden, de bassiste Norma Brooks.
Het aantal deelnemers is beperkt en gaat op volgorde van aanmelding. Deelname is mede afhankelijk van een goede verdeling van de instrument-groepen.

3) Strijkorkest “con vibrato” 
De naam van dit orkest verteld meteen ook het niveau. Om hierin te kunnen meespelen verwachten we dat je je vrij door de posities beweegt, dat je snelle vingers hebt, dat je kunt vibreren en een ruime ervaring in samenspelen hebt. Dit strijkorkest “con vibrato” zal geleid worden door ons professionele ESTA lid, de violist en dirigent Johan Olof. Het aantal deelnemers is beperkt en gaat op volgorde van aanmelden. Deelname is mede afhankelijk van een goede verdeling over de instrumentgroepen.

Omdat de Stradivariusdagen bedoeld zijn voor volwassenen, senioren zo je wilt, vinden ze plaats op een doordeweekse dag en niet in het weekend. De eerste keer zal dat zijn op dinsdag 14 januari, van 10.30u tot 16.30u. Het is mogelijk om na afloop van deze dag  tegen een zacht prijsje (€16) aan te schuiven bij het diner. Zo wordt de file vermeden en de dag gezellig afgesloten. Je kunt ook de avond tevoren al aankomen en/of een nachtje langer blijven. Anders dan de site aangeeft zijn er voor €68 p.n. ook eenpersoonskamers beschikbaar bij het Akoesticum: Www.akoesticum.org Zo kan je een mini-muziekvakantie naar eigen wens creëeren. 

Deelname aan deze unieke ESTA-Stradivariusdag is €80.
Hierbij is deskundige leiding van een strijkdocent uit ESTA geledingen inbegrepen net als koffie en thee gedurende de dag én een zeer uitgebreide lunch.  

Denk je nu: dit is precies iets voor mij? Overleg dan met je docent in welke groep je je het best op je gemak zult voelen en meld je aan per email via info@estanederland.nl met vermelding van naam, woonplaats, leeftijd, instrument, aantal jaren les en de naam van je docent (als je die hebt).

Ga naar actuele berichten