Nederlands Vioolconcours & Festival 2020

Violisten en muziekliefhebbers uit alle windstreken verzamelen zich in januari 2020 in Utrecht voor het Nederlands Vioolconcours. Een festival waarin de viool in al haar facetten centraal staat. Drie weken boordevol concerten, competitie en inspiratie. Kandidaten in vier leeftijdscategorieën strijden om de vele prijzen. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het concours of een van de vele concerten.

De grote finale van de categorie Oskar Back vindt plaats op zondag 1 februari in de Grote Zaal van TivoliVredenburg met het Residentie Orkest onder leiding van chef-dirigent Anja Bihlmaier. Het festival besluit een dag later met een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest met violist Christian Tetzlaff.

Tijdens het festival vindt er een aantal bijzondere concerten onder de titel Curated by… plaats met uitzonderlijke violisten als Diamanda Dramm, Emmy Storms en Yannick Hiwat. Deze evenementen vinden plaats in het Zimihc theater Zuilen en Podium Hogewoerd.

Voorafgaand aan het Nederlands Vioolconcours vond zondag 13 oktober de Nederlandse Viooldag plaats in het Utrechts Conservatorium.

___________________________________________

Inschrijving Nederlands Vioolconcours 2020
Violisten in de leeftijd van 6 tot en met 26 jaar konden zich t/m 1 november aanmelden in een van de verschillende leeftijdscategorieën:

– Oskar Back (18 t/m 26 jaar)
– Davina van Wely (14 t/m 17 jaar)
– Iordens B (13 t/m 14 jaar)
– Iordens A (10 t/m 12 jaar)

Nederlands Vioolconcours & Festival 2020
zaterdag 11 januari t/m zo 2 februari
Utrecht, diverse locaties

Ga naar actuele berichten