Ledendag 6 september 2020

Ledendag met ALV

Met Esther den Boer over lichaamsbewust musiceren

zondag 6 september 2020 van 10.00-16.30 uur

Torenlaan 25 (Uitgeverij Verloren), Hilversum

09.30-10.00ontvangst met koffie (i.v.m. corona: eigen beker meenemen)

10.00-12.30lezing en workshop (pauze halverwege) 

12.30-14.00 lunch met Algemene Ledenvergadering (graag zelf lunch meenemen)

agenda, jaarverslag, financieel verslag + begroting zijn ter inzage op onze site 

14.00-16.30 workshop (vervolg) en discussie

Toegang vrij voor (aspirant) ESTA-leden. Niet-leden betalen € 15.

Aanmelden via info@estanederland.nl

N.B. Meld je in verband met corona tijdig van te voren aan! De ruimte is groot genoeg om afstand te bewaren, maar vol = vol. Desinfectiemateriaal is aanwezig.

Welke lichaamsbewegingen zijn nodig voor een goede en gezonde techniek? Hoe vind je de juiste balans in je lichaam tijdens het spelen?

Wanneer je bewegingsvrijheid geniet tijdens het spelen doet dat verrassend veel met de klank van je instrument. Je hoort jezelf als het ware weerspiegeld in de klank. Gebruik je te veel, voldoende of te weinig (spier)spanning? Het vertaalt zich in de klank.

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, maar vaak zijn we geneigd op een eenzijdige manier te bewegen, namelijk op de manier die we gewend zijn, die ons is aangeleerd. Als dat niet de juiste is, kunnen op lange termijn blokkades, pijnklachten of blessures ontstaan.

Lichaamsbewust musiceren gaat over ontdekken hoe jij jouw lichaam inzet tijdens het spelen. Wat zijn je reflexen, bewegingspatronen? Hoe kijk je wat dit betreft naar leerlingen?

Esther den Boer nodigt ons uit om op ontdekkingsreis te gaan, bewegingspatronen te herkennen, blokkades op te sporen en nieuwe bewegingsroutes te vinden. Want voorkomen is beter dan genezen! De workshop is interactief, neem dus je instrument mee. Er zal voldoende ruimte zijn om onderling ervaringen uit te wisselen.

 Als gepassioneerd docent ondersteunt Esther zowel amateurs alsprofessionals in de ontwikkeling van hun spel. Vanuit haar brede kijk op methodiek heeft zij door zich te verdiepen in fysiotherapie, Moshe Feldenkrais en dans- en bewegingstherapie een eigen visie ontwikkeld over gezond musiceren 

Naast haar privépraktijk werkt Esther bij het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer en University College Roosevelt in Middelburg.

Ga naar actuele berichten