online Ledendag met ALV op 14 maart 2021

ESTA-ledendag met Ilona Sie Dhian Ho

Toegang vrij voor (aspirant) ESTA-leden. Niet-leden betalen € 15.

Aanmelden via info@estanederland.nl

ESTA-ledendag met Ilona Sie Dhian Ho (14 maart, online)

Op veler verzoek is vioolpedagoog Ilona Sie Dhian Ho de gast voor de komende ESTA Nederland-ledendag, op 14 maart, online dit keer. Met als thema’s ‘puur strijken’ en de voorbereiding van docent en leerlingen richting een concours.

Programma

09.30 – 10.00  Online inloop

10.00 – 11.30 Puur strijken: lesgeven in streektechniek – workshop

11.30 – 12.30 Algemene ledenvergadering ESTA Nederland. DEZE WORDT VERPLAATST NAAR LATER MOMENT IN HET JAAR. Wel is er een ledenvergadering met informeel karakter.

12.30 – 13.00 Pauze

13.00 – 14.30 Puur strijken (vervolg) en Aansluiting bij concoursen

14.30 – 15.00 Napraten (in kleine teams)

Aanmelden via info@estanederland.nl (deelname gratis).

Ilona Sie Dhian Ho studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij onder andere Davina van Wely en in de Verenigde Staten bij Mauricio Fuks. Ze werd zijn assistent op internationale masterclasses in Salzburg en Parijs en deed daar bij diverse grote pedagogen veel inspiratie op. Sinds haar terugkomst in Nederland is ze hoofdvakdocent aan het Prins Claus Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium. Ze ontwikkelde zich als vooraanstaand vioolpedagoog. Hiernaast geeft ze concerten en masterclasses en ontwikkelde ze de cursus Effective Practice voor conservatoriumstudenten. De afgelopen tijd heeft Ilona veel ESTA-leden weten te boeien met lezingen en webinars. Daarom is zij nu op veler verzoek onze gast, online vanwege de coronasituatie.

Puur strijken

Een van de lastigste dingen bij het lesgeven aan strijkers is streektechniek. Soms lijkt alles wat je doet wel averecht te werken: hoe meer je focust, des te meer de leerling verstijft. In de online workshop leert Ilona ons dit te doorbreken. Op haar eigen manier, met puur strijken, waarbij ze gebruik maakt van pantomime en gebaren om te leren fraseren. Vanzelfsprekend kun je als deelnemer van achter je scherm mee strijken!

Concoursen

Na de algemene ledenvergadering van ESTA Nederland volgt ’s middags een tweede onderwerp: hoe vind je als docent aansluiting bij de diverse concoursen (onderdelen van het Nederlands Viool Concours)? Wat is het voortraject? Hoe kun je het tot een plezier te maken voor meer dan alleen die ene leerling die meedoet? Hoe ga je om met het verplichte werk? Wat heb je er als docent aan?

Ook kunnen we samen nadenken over een mogelijke samenwerking tussen ESTA en het Nederlands Viool Concours. Wellicht kunnen we hierin vervolgens stappen zetten en een pilot traject starten dit jaar!

Ga naar actuele berichten