ESTA Ledendag 12 september 2021

De ESTA NL Ledendag met ALV is dit jaar ONLINE ( Zoom)

zondag 12 september 2021 van 16.00-19.30 uur

GWEN THOMPSON-ROBINOV: THE EMBODIED VIOLINIST

Onze gast is GWEN THOMPSON-ROBINOV uit Canada. Deze beroemde vioolpedagoog met meer dan 50 jaar ervaring is inmiddels ook bij ons een begrip. Haar lezing vorig seizoen voor ESTA Vlaanderen deed de zuidelijke collega’s verlangen naar meer: 

De lezing van Gwen Thompson is ons uitstekend bevallen. We hadden enkele onderwerpen uitgekozen waarover ze zou praten, want al haar kennis online doorgeven is onmogelijk, ze weet te veel! Voor alle strijkleerkrachten zeer interessant (zelf ben ik bassist). Voor mij een van de boeiendste pedagogen die ik ben tegen gekomen, zeer interessante invalshoeken om zaken te bekijken, afgetoetst aan tonnen ervaring.”

Gwen Thompson studeerde bij Josef Gingold, werkte als violist in orkesten en ensembles en is nog steeds actief als vioolpedagoog. Al haar hele leven stimuleert en begeleidt zij studenten en docenten van over de gehele wereld. Voor haar werk ontving zij een hoge Canadese onderscheiding. In 2017 bundelde zij haar ideeën in het boek The Embodied Violinist.

Gwen Thompson heeft zich laten inspireren door de lessen van Gingold over klank, articulatie en stijl met aandacht voor ieders persoonlijkheid en expressie. En ook haar contacten met grote violisten als Fenyves, Wronski, Heifetz, Galamian, Shapiro, Harth en Szeryng werken door in haar aanpak. Daar willen we meer over horen! 

Op deze ESTA-Ledendag zal zij met ons allerlei mentale en fysieke oefeningen doen. Het zal gaan over hoe je je creativiteit kunt inzetten bij de ontwikkeling van je leerlingen en wat kan bijdragen aan hun gevoel voor eigenwaarde en zelfvertrouwen. Hoe zorg je ervoor dat alle barrières tussen jou en je instrument zijn geslecht en het instrument jouw stem krijgt? Een dag vol inspiratie voor alle strijkers, hoge én lage. 

Gwen wil ons graag actief betrekken bij de sessies, dus instrumenten binnen handbereik!

Een van ons zal daar waar het nodig is vertalen. Het is ook mogelijk met een vertaal app de sessies te volgen. De tijdstippen zijn anders dan normaal op een ESTA-ledendag door het tijdsverschil met Canada.

Programma 12 september

14.30-15.30    Algemene ledenvergadering – voor stukken zie onze site www.estanederland.nl

15.30-16.00    Pauze

16.00-17.30    Gwen Thomson-Robinov, part 1 – Tools to improve sound production: one of the most rewarding skills a student can acquire 

17.30-18.00    Pauze

18.00-19.30    Gwen Thompson-Robinov, part 2 – Group technique class: practicing techniques learned in the first session

Aanmelden kan via info@estanederland.nl. Je ontvangt een uitnodiging voor deelname via zoom. Dit is kosteloos voor (aspirant) ESTA-leden. Niet-leden betalen € 15.                                                       

www.embodiedviolinist.com

Every violinist should buy this book.” — The Strad, July 2018

… viola, cello and bass players too! 

TEACHING VIOLIN WITH PASSION AND PRACTICALITY

In this book, how to teach violin meets Zen and the Art of Motorcycle Maintenance. Teach violin through mindful awareness of body, breath, and musicality, and not only will students’ confidence evolve but so will their musical expression. This method helps students uncover their musical talent, develop technical accuracy, discern musical preferences, and evolve a broad musical palette. The 160 individual exercises are illustrated with many professionally rendered drawings and musical notation examples, including original manuscript samples created by the author’s own teachers (used with permission). Comments from former students throughout the book are eloquent testimony to the life lessons learned through this method, the group technique class in particular.

Gwen Thompson-Robinow has been developing this book since 2007 and has been evolving the idea of the “embodied violinist” for fifty years. Gwen continues to mentor students and teachers around the world.

LOOK INSIDE:  https://www.embodiedviolinist.com/look-inside#inside-pages-2

Ga naar actuele berichten