Docent hoofdvak Cello HKU (0,1 fte)

Docent hoofdvak Cello bij HKU Utrechts Conservatorium (0,1 fte)

HKU Utrechts Conservatorium zoekt per 1 september 2019 een Docent hoofdvak cello voor ongeveer 4 lesuren per week. De hoofdvakdocent maakt deel uit van de afdeling Klassieke Muziek.

Wat ga je doen?

 • Hoofdvaklessen en eventueel bijvaklessen cello voorbereiden en geven
 • Mede ontwikkelen en uitvoeren van sectie-overschrijdend onderwijs als groepslessen, kamermuziek, projecten, etc.
 • Je neemt zitting in relevante examencommissies (inclusief onderwijskundig-administratieve verwerking); 
 • Deelnemen aan vergaderingen van de afdeling Klassieke Muziek en de strijkerssectie; 
 • Je bent betrokken bij de ontwikkeling van het onderwijs;

Wat vragen wij?

 • Je hebt ervaring in het lesgeven aan een muziekvakopleiding;
 • Je beschikt over uitstekende pedagogische en didactische vaardigheden en hebt een didactische bevoegdheid voor het HBO of bent bereid deze te behalen;
 • Je bent op hoog niveau actief als uitvoerend musicus;
 • Je hebt ruime kennis en ervaring op gebied van solospel, kamermuziek en orkestspel;
 • Het hebben van een Mastertitel is een pre;
 • Je bent communicatief sterk, sociaal vaardig en functioneert constructief in een teamverband; 
 • Je bent in staat om goed samen te werken met collega’s uit verschillende disciplines;
 • Je hebt een initiatiefrijke en flexibele (werk)houding;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent geinteresseerd en op de hoogte van de recente ontwikkelingen op het gebied van Historische Uitvoeringspraktijk.


Wat bieden wij?

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-HBO. Volgens het HKU functiehuis is de benaming van deze functie Docent 3. Salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal €3.561,- en maximaal € 4.893,- (schaal 11), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). De aanstelling is voor 1 jaar. 

Wil je meer informatie en/of solliciteren?

Geïnteresseerden kunnen solliciteren tot en met zondag 23 juni 2019. De sollicitatie dient vergezeld te gaan van een motivatiebrief en een CV. De sollicitatie kan per e-mail verstuurd worden naar hrm@hku.nl. 

HKU staat graag midden in de samenleving. Door een diverse samenstelling in zowel studenten als medewerkers wil HKU zorgen voor verbinding met de buitenwereld en (artistieke) verrijking. Mensen die de samenstelling van ons personeel gevarieerder kunnen maken, met name (multi-)cultureel, worden dan ook van harte uitgenodigd om te solliciteren. 

De eerste gespreksronde vindt plaats in de laatste week van juni of de week erna. Een proefles maakt onderdeel uit van de procedure.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joop van Deuren, Studieleider Klassieke Muziek (joop.vandeuren@hku.nl). Meer informatie over HKU is te vinden op www.hku.nl.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Over HKU

HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en de media en is een drijvende kracht achter opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie. Met het motto “De kunst van HKU: nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen” laten we zien wie wij zijn: een kunsthogeschool die nieuwe verbindingen smeedt met de maatschappij en innovatieve toepassingen ontwikkelt voor maatschappelijke uitdagingen.

HKU biedt een gevarieerd opleidingsaanbod aan ruim 4.000 studenten, verdeeld over negen schools. Daarnaast heeft HKU vier expertisecentra en kent zij een vijftal lectoraten. HKU biedt onderwijs op verschillende locaties in Utrecht. 

Ga naar actuele artikelen