Hello Cello Dagen 2018

De Cello Biënnale Amsterdam komt er weer aan: van 18 tot en met 27 oktober 2018 vindt dit grootse cellofeest voor de zevende keer plaats in Muziekgebouw aan ’t IJ. Maar voor het zo ver is, kunnen we ons eerst verheugen op de Hello Cello Dagen!

Een Hello Cello Dag is een mini-cellofestival voor de hele familie, dat voorafgaand aan de Cello Biënnale wordt georganiseerd in Eindhoven, Zwolle, Den Haag en Amstelveen. De Hello Cello Dagen zijn ontstaan rondom de regionale repetities voor het Hello Cello Orkest, een orkest van 160 jonge cellisten uit het hele land dat op 20 oktober zal optreden tijdens de Biënnale.
De Hello Cello Dag begint met het traditionele Bach & Breakfast (een Bachsuite gespeeld door een bekende cellist in combinatie met een ontbijt), gevolgd door masterclasses voor verschillende niveaus en leeftijden. In iedere stad treedt het Cello Octet Amsterdam op met de kindervoorstelling Cellokrijgers en zijn er diverse concertjes, onder andere van conservatoriumstudenten. En er is een eerste presentatie van het regionale Hello Cello Orkest, met aansluitend het concert van vergevorderd talent uit de regio. Net als bij de Cello Biënnale zelf is er een randprogrammering van workshops voor zowel kinderen als volwassenen, probeerlessen en een festivalmarkt met stands van instrumentenbouwers, cd-shops en muziekuitgevers.
Een greep uit het aanbod van de workshops in de diverse steden: Bach & Breakfast door Gideon den Herder (Den Haag), Karlien Bartels (Zwolle), Paul Uyterlinde (Eindhoven), Alexander Warenberg (Amstelveen), masterclasses door diverse cellisten uit het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest en de Philharmonie Zuid-Nederland. En wat te denken van workshops als ‘de mooiste cellopartijen uit het orkestrepertoire’ voor volwassenen, barokworkshops en een celloplankje maken? Voor de cellodocenten uit de regio is er een cellodocentenlunch om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, al dan niet aan de hand van een thema.

Kortom, een dag om niet te missen voor cellodocenten en hun leerlingen, zowel jong als oud!

Informatie over de Hello Cello Dagen en het Hello Cello Orkest is te vinden op de website www.cellobiennale.nl/hello-cello

De inschrijving voor het Hello Cello Orkest is inmiddels in volle gang! Op dit moment is alleen nog niveau 1a in Eindhoven en in Zwolle geopend voor inschrijvingen.


Zaterdag 6 oktober Zwolle

Locatie: Schouwburg Odeon

i.s.m.  Zwolse Theaters, Britten Jeugd Strijkorkest, De Vuurvogel en ArtEZ Conservatorium

Zondag 7 oktober Eindhoven

Locatie: Muziekgebouw Eindhoven
i.s.m. Muziekgebouw Eindhoven, Centrum voor de Kunsten Eindhoven, Fontys Hogeschool

Zaterdag 13 oktober Den Haag

Locatie: Zuiderstrandtheater
i.s.m. Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium

Zondag 14 oktober Amstelveen

Locatie: Muziekschool Amstelveen

i.s.m. Muziek- en Dansschool Amstelveen en het Conservatorium van Amsterdam

Ga naar actuele artikelen