In memoriam: Juliaan van der Linden

Afgelopen vrijdag is tot groot verdriet ons geliefde bestuurslid Juliaan van der Linden overleden.

Juliaan kwam jaren geleden het ESTA-bestuur versterken. Ze had goede idee├źn, weloverwogen oordelen en was doortastend. Ze was betrokken bij ledendagen en nationale en internationale conferenties. Ook wilde ze heel graag actief zijn, een eigen taak krijgen, en zo werd Juliaan zelfbenoemd pr- en communicatiebestuurslid. Ze richtte een werkgroep op om daarmee een PR-onderzoek te doen voor ESTA. Op vergaderingen legde ze ons moeilijke vragen voor. Niet alleen over doelstellingen, dat ging nog, maar ook over de toekomst. Hadden we daar wel een visie over of leefden en handelden we in het nu, op korte termijn – wat wilden we met ESTA? Het was goed en verfrissend om ons daarmee bezig te houden. Het resulteerde in een vernieuwde website, een ESTA Facebookpagina, en een eigentijdse e-nieuwsbrief, die zo het A4’tje ontgroeide.

Een tijdje geleden zei Juliaan dat ze haar docentschap had opgegeven. Wel wilde ze graag als bestuurslid actief blijven. Geen leerlingen meer, nu alleen nog maar spelen en orkestprojecten leiden. Heerlijk, vond ze.
Voor Juliaan kwam er meer ontspanning na deze beslissing. Helaas maar kort. Zij overleed 22 februari 2019 op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding.
Wij zullen haar erg missen.

Ga naar actuele artikelen