Viooldag: voor ESTA-leden

Voor ESTA-leden zijn er, naast alle andere interessante activiteiten op de Nederlandse Viooldag, twee workshops die we graag even uitlichten. Beiden zijn voor ESTA-leden gratis toegankelijk.

Workshop voor ouders en viooldocenten door Wieke Karsten

11.00 – 12.30 uur | K218
Muziek maken is een geweldige, maar ook ietwat vreemde hobby. Alleen al het feit dat er thuis geoefend moet worden, maakt vioolspelen een ander verhaal dan bijvoorbeeld voetballen of zwemmen. Hoe zit het nou precies met dat oefenen? Hoe lang, hoe vaak, op welke manier? Is daar een rol weggelegd voor ouders en hoe spelen docenten hier op in? In deze workshop kan iedere ouder, docent of anderszins betrokkene vragen stellen over studeren, leren, oefenen, focus, discipline, artisticiteit en ga zo maar door. Wieke Karsten zal proberen antwoord te geven op alle vragen, in interactie met de aanwezigen. Gratis voor ESTA-leden.

Workshop voor docenten ‘Hoe integreer ik improvisatie in mijn lessen’, door Onno van Swigchem

13.15 – 14.45 uur 
Improvisatie is een prachtige ingang om te musiceren vanuit beleving. En avontuurlijk bovendien. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat het slechts voor enkelen zou zijn weggelegd, maar niets is minder waar. Deze interactieve workshop (instrument meenemen!) biedt je handvatten om dat te ontdekken en daarna zelf toe te passen in je lespraktijk. Gratis voor ESTA-leden.

Onno van Swigchem is bevlogen docent en workshopleider en auteur van het boek Speel Jezelf,gids voor het ontwikkelen van je innerlijk muzikantschap. Zijn methodiek is laagdrempelig en uitnodigend vanaf het eerste moment. Ervaring met improvisatie is niet nodig. Zie ook www.speeljezelf.nu

https://www.nederlandsvioolconcours.nl/activiteiten/viooldag-2019/

Ga naar actuele artikelen