ESTA Ledendag + ALV 7 april

De Groote Societeit

Koeststraat 8, Zwolle

Meld je HIER aan voor de ledendag

Programma zondag 7 april

10.00                      Inloop

10.30                      Lezing Loes Visser

12.00                      Lunch + ALV

13.30                      Mini cursus directie

14.30                      Dirigeren van het gelezgenheidsensemble 

                                ( instrumenten mee!)

15.30. Nazit

16.00. Einde

Loes Visser: Wat komt er kijken bij het opzetten van een orkest/ensemble. En het praktische stuk- dirigeren.

Loes Visser neemt ons mee in een lezing over het opzetten van een orkest/ ensemble. Er zal ook veel ruimte zijn voor vragen.

In de middag krijgen we eerst een mini cursus directie en gaan we stukken voor jeugdensembles doorspelen en dirigeren. Instrument mee dus!

Loes Visser begon op haar 18e met dirigeren. Ze stond voor verschillende orkesten in binnen- en buitenland, onder meer voor de Kiev Soloïsts, het Staatssymfonieorkest van Oekraïne, het Nieuw Ensemble en het Slovak Sinfonietta en was chef dirigent van het Rotterdams Studentenorkest Erasmusica, het CREA kamerorkest en het Amsterdams Theaterorkest. Met haar Adamello Ensemble gaf Loes Visser concerten op bijzondere plaatsen, zoals de gevangenis in Scheveningen en in de bergen in Noord Italië. Zij trad op met vele solisten, zoals Eva Maria Westbroek, Frank van Aken, Miranda van Kralingen, Naum Grubert, Liza Ferschtman, Rosanne Philippens, Maria Milstein, Gavriel Lipkind en Dominik Wagner. Haar voorliefde gaat uit naar opera, het laatromantische repertoire en nieuwe muziek, hetgeen te horen is op de concerten en de cd’s van Het Britten. 

Het Britten Jeugd Strijkorkest richtte Loes Visser op in 2007, als orkest voor jonge strijkers uit Oost-Nederland met veel talent die zij met passie begeleidt in hun muzikale ontwikkeling. 

Loes Visser studeerde viool bij Bouw Lemkes, altviool bij Jürgen Kussmaul en orkestdirectie bij Lucas Vis en Ed Spanjaardaan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar zij afstudeerde met het dirigeren van Mahler’s 5e symfonie. Ook volgde zij masterclasses en lessen bij Bernhard Haitink, Ilja Mussin, Constantin Bugeanu en bij Franco Ferrara en Guennadi Rozdestwenski.

Ga naar actuele berichten